MO-DA is:

1. Art in space(s).
MO-DA is een museum voor digitale kunst. De collectie staat online. De tentoonstellingsruimtes zijn de mediatheken van middelbare scholen. Op elk van de schermen in de computerruimte is een ander digitaal kunstwerk te zien. Hiermee maakt MO-DA van kijken naar online kunst een ruimtelijke en sociale ervaring.

2. Een lesprogramma.
MO-DA wil leerlingen laten nadenken over technologie. Vanuit een tentoonstelling in de mediatheek van je school zullen digitaal kunstenaars de grenzen van technologie bevragen, verleggen en frustreren. Het doel van de bijbehorende workshop is om samen met leerlingen dieper in te gaan op de invloed van technologie, op hunzelf en op de wereld om hen heen.

3. Een collectie digitale kunst.
De collectie van MO-DA bestaat uit op internet vrij toegankelijke kunstwerken. Het is een verzameling van kunst die gemaakt is voor het internet (net.art, web art) en van screenbased kunstvormen zoals digitale poëzie, glitch art, game art, film en animatie.

4. Een experimenteel medium.
MO-DA is een experimenteel tentoonstellingsmodel waarbij internettechnologie gebruikt wordt om digitale kunst tentoon te stellen in fysieke computerruimtes. Het installeren van een tentoonstelling is eenvoudig en wordt mogelijk gemaakt door het koppelen van een online database, een tentoonstellingsgenerator en een installatie pagina. Elke school krijgt haar eigen tentoonstelling, print catalogus en mobiele catalogus.

5. Een verdienmodel voor digitaal kunstenaars.
Aan de kunstenaars wordt vooraf gevraagd of een werk in de tentoonstelling opgenomen mag worden. Telkens wanneer een werk tentoongesteld wordt op school wordt er één euro voor de kunstenaar gereserveerd. 

6. Een alternatief tentoonstellingsmodel.
MO-DA is een subversief tentoonstellingsmodel dat digitale kunst in haar natuurlijke habitat presenteert, buiten bestaande kunstinstellingen om. Met dit lichtgewicht tentoonstellingsmodel wil MO-DA jonge kunstenaars en tentoonstellingsmakers een groot bereik bieden.